Fontos tudni

 

MIÉRT FONTOS, HOGY KÉSZÜLJÖN KERTTERV?

 

ELŐNYÖS, SZAKMAILAG KEDVEZŐBB MEGOLDÁSOK

Egy kerttervezés során a tervező és a megbízó közösen átbeszélik a kert minden egyes részletét. Ilyenkor a közös gondolkodás és a tervező szakmai tapasztalata révén olyan ötletek merülhetnek fel, melyek rávilágítanak a kézenfekvő megoldásnál sokkal előnyösebb lehetőségekre is.

A KIVITELEZÉS TÁMPONTJA

Napjainkban már az igényes kivitelezők terv alapján dolgoznak. Ennek egyik oka, hogy könnyebben tudnak árat mondani egy adott munkára, másrészt szeretnék ők is a megbízó igényeit minél jobban kielégíteni. A tulajdonos elégedettsége pedig azon múlik, hogy a munkadíj és minőség mellett az elvégzett munka eredménye visszatükrözi-e a kertjéről megálmodott vágyait. A kerttervező ezeknek a vágyaknak a megfogalmazásában nyújt segítséget a kertterv segítségével.

KIVITELEZÉSI ÁRAJÁNLATOK ÖSSZEHASONLÍTHATÓSÁGA

A kertépítészeti kiviteli terv tartalmaz egy árazatlan anyagkiírást, amely lehetővé teszi, hogy a kivitelezésre árajánlatokat lehessen bekérni. Az árajánlatok, mivel azonos műszaki tartalommal rendelkeznek összehasonlíthatóak egymással, és ezáltal könnyebbé teszik a döntés körültekintő meghozatalát.

KÖLTSÉGKÍMÉLÉS A MEGVALÓSULÁSKOR

A kivitelező a tervekből dolgozik, és így sok a helyszínen felmerülő problémától és többletkiadástól kíméljük meg magunkat. Például nem kell burkolatot visszabontani vagy az öntözőrendszert átépíteni az időközben eszünkbe jutott újabb ötletek vagy észre nem vett, átalakítás nélkül áthidalhatatlan problémák miatt.

KÖLTSÉGKÍMÉLÉS HOSSZÚTÁVON

A kertépítészeti tapasztalatokkal kivitelezett kertben a növények a megfelelő távolságokban vannak elhelyezve. Így később nem kell fájó szívvel ritkítanunk a korábban pénzért vásárolt fákat, cserjéket. Ráadásul a hosszútávra készülő terv, olyan továbbépítési lehetőségéket is tartalmazhat, amire a kivitelezés pillanatában nincs anyagi keretünk, de később szeretnénk majd megvalósítani. A tervezésnél ezeknek a lehetőségeknek az átgondolására is módunk van, ezért nem jelent problémát, ha pár év múlva szeretnénk építeni egy grillezőt vagy egy medencét.